Iskanje:
 
Ginekološka ultrazvočna ambulanta
pripravlja: Maja Pakiž

V ginekološki ultrazvočni ambulanti naredimo pregled rodil s pomočjo ultrazvočnega aparata. Pregled lahko naredimo skozi nožnico ali pa preko trebuha. V veliki večini primerov naredimo pregled skozi nožnico, saj pri takšnem pregledu bistveno bolje vidimo rodila kot pa preko trebuha. Pregleda skozi nožnico seveda ne naredimo pri ženskah, ki še niso imele spolnih odnosov.

KJE: Ambulanta se nahaja v kleti stavbe ginekoloških oddelkov.

KDAJ: Ambulanta dela vsak dan od 8.30 do 15.00 ure (z odmorom za malico od 12.00 do 12.30). Ob ponedeljkih in četrtkih v tej ambulanti potekajo UZ pregledi dojk.

KDO: Ginekološki UZ pregled izvajajo zdravniki ginekologi, zaposleni na Kliniki za ginekologijo in perinatologijo. Praviloma ob petkih preglede izvaja eden od zdravnikov našega oddelka.

NAROČANJE, ČAKALNA DOBA: Na pregled se naročite na telefonski številki 02 321 2129. Trenutno je čakalna doba na pregled 3 do 4 mesece.

KAKO IZGLEDA PREGLED: Za pregled skozi nožnico morate imeti prazen mehur, zato vas bo sestra najprej prosila, da greste na vodo. V ambulanti se boste v kabini pripravili za ginekološki pregled. Pregled traja ponavadi nekaj minut, praviloma ni boleč, le mogoče neprijeten.

Za pregled preko trebuha pa morate imeti poln mehur, zato vas bomo prosili, da nekaj spijete in ne greste na vodo. Trebuh vam bomo premazali s posebnim gelom, ki je potreben za pregled. Tudi ta pregled praviloma ni boleč in traja nekaj minut.

Izvid boste takoj prejeli v roke. Vljudno vas prosimo, da ga pokažete izbranemu ginekologu oziroma zdravniku, ki vas je na preiskavo poslal. Tam se boste tudi pogovorili o izvidu in nadaljnem zdravljenju.

 


 
Domov | Kdo smo? | Razvoj oddleka | Raziskave | Kontakt
Izjava o zasebnosti|Pogoji uporabe|Copyright 2010 by UKC Maribor
Produced by Madoja